top of page

Våre favoritt garnkombinasjoner

Oppdatert: 14. des. 2021

Vi synes det er gøy å eksperimentere med garn og ulike uttrykk. Vi har derfor laget oss en oversikt over våre favoritt garnkombinasjoner slik at du kan finne inspirasjon til din neste drømmegenser!


Dersom du lurer på hvordan du designer en genser med Dreamknit i din favoritt garnkombinasjon kan du se på dette blogginnlegget.


Tynn merinoull med følgetråd

En klassisk kombinasjon som vi aldri går lei av! Merinoullen kan være typer som har strikkefasthet 27-28 masker på 10 cm oppgitt på banderolen som for eksempel Sandnes Sunday, Sandnes Tynn merinoull, Knitting for Olive Merino, Filcolana Arwetta eller Rauma Lamullgarn (løpelengder 210-235 m).


Som følgetråd kan du bruke alle typer mohair som har løpelengde på rundt 210-240 meter på 25 gram. Det er for eksempel Knitting for Olive Soft Silk Mohair, Sandnes Tynn Silk Mohair, Rauma Plum, HipKnitShop Mohair, Filcolana Tilia, Drops Kid Silk eller liknende.


Denne kombinasjonen gir 21 masker/10 cm på pinne 4.0.


Dobbel tråd mohair

Kombinasjonen som gjør at du føler du går med en sky på kroppen! Alle typer mohair fungerer, så her er det bare å slå seg løs! De fleste typer mohair har en løpelengde på 210-240 meter på 25 gram.


Dette gir en strikkefasthet på 20-21 masker/10 cm på pinne 4.0 eller 18 masker/10cm på pinne 4.5.Filcolana Peruvian Highland Wool med følgetråd

Filcolana Peruvian Highland Wool er et supermykt og deilig garn. Vi har strikket flere gensere i denne kombinasjonen. Peruvian har løpelengde på 100 meter på 50 gram.


Denne kombinasjonen gir 17 masker/10 cm på pinne 4.5.


Knitting for Olive Heavy Merino med følgetråd

Knitting for Olive Heavy Merino er et garn vi opplever har mer hold enn Filcolana Peruvian, men fortsatt mykt og godt. Det har en løpelengde på 125 meter.


Vi har strikket Heavy Merino i kombinasjon med en tråd mohair, noe som gir en strikkefasthet på 18 masker/10 cm på pinne 5.0.Hip wool med følgetråd

Hip wool er et deilig, tykt garn som finnes i mange freshe farger. Vi har strikket denne kvaliteten sammen med en tråd Hip Mohair fra HipKnitShop, noe som ga en strikkefasthet på 12 masker/10 cm på pinne 10.0.Gi oss tips til din favoritt garnkombinasjon i kommentarfeltet nedenfor!

2 112 visninger
bottom of page