top of page

Om våre oppskrifter

Oppdatert: 26. jan. 2023

Lurer du på om du skal designe din første strikkegenser i Dreamknit, men vil gjerne vite litt mer om oppskriftene våre og passformen? Da har du kommet til riktig sted! Her skal vi gå nærmere inn på hvordan de strikkes og vanskelighetsgrad.


Kort fortalt om oppskriftene våre

  • De strikkes ovenfra og ned

  • Alle gensere er monteringsfri

  • Vi bruker enkelt språk - ingen vanskelige forkortelser

  • Vi har instruksjonsvideoer til alle steg

  • Du kan velge å strikke i akkurat det garnet du selv ønsker!


Gensere med isatte ermer

Du kan velge to ulike passformer når du designer selv - "vanlig" eller "oversized". Dette avgjør hvordan genseren sitter på kroppen, og de største forskjellene er hvor sømmen mellom bolen ("kroppen" på genseren) og ermene treffer og hvor stor genseren er i forhold til din kropp.


For gensere med strikkefasthet mindre enn 17 masker/10 cm er det lagt inn vendepinner på skuldrene for bedre passform.


Vanlig passform

På gensere med vanlig passform går sømmen mellom ermer og bol helt ytterst på skuldrene, og starten på ermene formes med vendepinner for å sitte godt. Vi digger denne passformen som hverdagslook, og har mange ulike versjoner planlagt fremover!


Oversized passform

Ahh.. Oversized. Ingen hemmelighet at dette er en favoritt. Med oversized gensere får du looken "drop shoulder" der sømmen havner litt ned på overarmen. Vi er alle litt ulike, og bredden over skuldrene er ikke noe unntak. Derfor kan du med fordel gå opp en størrelse dersom du er i tvil.


Begge passformene kan kombineres med alle typer ermer og hals, og i akkurat det garnet du vil!


Raglan

Høsten 2022 ble designverktøyet utvidet med en ny type konstruksjon - nemlig raglangensere. Disse genserene kan også designes i hvilket som helst garn, med ulike typer ermer, hals og vanlig eller oversized passform.Vanskelighetsgrad

Alle oppskriftene våre har grundige forklaringer, i tillegg til instruksjonsvideoer. Tilbakemeldingene fra kundene våre er at oppskriftene er enkle å følge og gøy å strikke etter.


●○○○○ 1 av 5

Enkle prosjekter med ingen avanserte teknikker. Her strikkes kun vanlige rett- og vrangmasker og økninger. Passer fint for nybegynnere.

●●○○○ 2 av 5

Ganske enkle prosjekter med få nye teknikker (som for eksempel rett- og vrangmasker, økninger og vendepinner). Passer fint for deg som har strikket et prosjekt eller to tidligere.

●●●○○ 3 av 5

Middels vanskelige prosjekter med noen få teknikker eller andre egenskaper som gjør at man må følge litt med underveis (for eksempel vendepinner, striper eller annet).

●●●●○ 4 av 5

Litt vanskelige prosjekter med flere avanserte teknikker eller andre egenskaper som gjør at dette prosjektet passer bra for deg som har strikket noen gensere før.

●●●●● 5 av 5

Prosjekter for strikkeren som vil prøve noe nytt eller ha en utfordring.


Dersom du vil kaste deg ut i en verden av muligheter, gå til verktøyet og design din drømmegenser!

515 visninger
bottom of page