Om våre oppskrifter

Oppdatert: 21. mar.

Lurer du på om du skal designe din første strikkegenser i Dreamknit, men vil gjerne vite litt mer om oppskriftene våre og passformen? Da har du kommet til riktig sted! Her skal vi gå nærmere inn på hvordan de strikkes og vanskelighetsgrad.


Kort fortalt om oppskriftene våre

  • De strikkes ovenfra og ned

  • For alle oppskrifter utenom de som strikkes i veldig tykt garn er det lagt inn vendepinner på skuldrene for bedre passform (strikkefasthet under 17 masker/10 cm)

  • Vi bruker enkelt språk - ingen vanskelige forkortelser

  • Vi har instruksjonsvideoer til alle steg, for ekstra assistanse

  • Du kan velge å strikke i akkurat det garnet du selv ønsker!


Passform

Du kan velge to ulike passformer når du designer selv - "vanlig" eller "oversized". Dette avgjør hvordan genseren sitter på kroppen, og de største forskjellene er hvor sømmen mellom bolen ("kroppen" på genseren) og ermene treffer og hvor stor genseren er i forhold til din kropp.


Gensere med vanlig passform

På gensere med vanlig passform går sømmen mellom ermer og bol helt ytterst på skuldrene, og starten på ermene formes med vendepinner for å sitte godt. Vi digger denne passformen som hverdagslook, og har mange ulike versjoner planlagt fremover!


Gensere med oversized passform

Ahh.. Oversized. Ingen hemmelighet at dette er en favoritt. Med oversized gensere får du looken "drop shoulder" der sømmen havner litt ned på overarmen. Vi er alle litt ulike, og bredden over skuldrene er ikke noe unntak. Derfor kan du med fordel gå opp en størrelse dersom du er i tvil.


Begge passformene kan kombineres med alle typer ermer og hals, og i akkurat det garnet du vil!


Vanskelighetsgrad

Vi arbeider med å få inn vanskelighetsgrad på alle våre oppskrifter, men "vanskelige" teknikker blir enkle med gode forklaringer og instruksjonsvideoer. Under utvikling og teststrikk har vi fokusert på formuleringer og språk, og tilbakemeldingene fra kunder er at oppskriftene våre er enkle å forstå. For eksempel har vi nå instruksjonsvideoer til alle steg, og etter økninger eller fellinger står det alltid oppgitt hvor mange masker du skal ha på pinnen.


Dersom du vil kaste deg ut i en verden av muligheter, gå til verktøyet og design din drømmegenser!

226 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle